Over Ellen

Rond mijn 15-de kwam ik in aanraking met een gerekristalliseerde metaalstructuur van aluminium. Het materiaalkundig-lab van mijn vader was de plek waar ik het materiaal via röntgen en zelfs door de microscoop van dichtbij kon bekijken.

Vanwege mijn praktische en technische kwaliteiten koos ik voor de HBO opleiding, Fijnmechanische Techniek te Hilversum. Als engineer, physical designer, ben ik gaan werken op de mechanische afdeling bij een hightech bedrijf.  Hier heb ik het ontwerpvak toegepast en veel geleerd.

Na een aantal jaren van ontwerpen met 3D CAD en ben ik geswitcht naar het Aluminium Kenniscentrum, het Aluminium Centrum. Begin 2013 ben ik op basis van vraag mijn bedrijf begonnen. Ondertussen werk ik nu 17 jaar in de aluminium branche. Als vrouw in de techniek kan ik mij snel inleven in de problematiek en mensen handvatten geven om aluminium nog beter te leren kennen èn toe te passen.

Waar kan ik jou helpen?

Als je aluminium snapt kun je het overal toepassen. – Ellen Vaders

Het materiaal aluminium helpt ons naar een mooiere en schonere wereld:

De sterkte van het lichtgewicht materiaal aluminium, in combinatie met de mogelijkheden voor optimaal ontwerp, levert een product op met ideale sterkte-gewicht verhouding. Dit bespaart brandstof en energie tijdens de gehele levenscyclus.

Vanwege de volledige recyclebaarheid kunnen we het materiaal keer op keer opnieuw inzetten met slechts 5% van de energie ten opzichte van de eerste vervaardiging. Hierdoor zijn we in staat de wereld met aluminium mooier en schoner te maken. Gezamenlijk kunnen we dit doel realiseren!

Heb jij een aluminium vraagstuk? Klik hieronder op de button en neem contact op.