Aluminium cursus

Materiaalkeuze van mechanica wordt door engineers gedaan. Je moet heel veel weten van alle materialen en vaak wordt teruggekeken naar wat eerder is gespecificeerd. Alleen als je zelf ervaring hebt met een materiaal ontstaat gevoel bij deze kwaliteit.

Best lastig, er zijn zoveel materialen

Wat heel vervelend is, is dat het lastig is om het juiste keuze te maken en de juiste materiaalgegevens te vinden. Wat is er betrouwbaar, en wat niet. Welke is er beschikbaar, gangbaar en hoe houdt het materiaal zich in deze toepassing. Dat kun je alleen voorspellen op basis van ervaring van jezelf of van collega’s of uitgaan van wat er voorheen op tekening stond. Een engineer wordt geacht er verstand van te hebben en de juiste keuzes te maken, dat valt niet mee. Er is zoveel dat je zou moeten weten. Hoe vaak heb je dat materiaal al ingezet en hoe zit het nu precies met aluminium?  Welke zijn er prijstechnische ok en nog sterk ook?  Kan ik dat wel in die vorm verkrijgen? Allemaal vragen waar de engineer eigenlijk helemaal niet mee bezig wil zijn hij wil een goed en mooi ontwerp zonder rework en in een keer goed zonder gedoe.

Is hier een oplossing voor?

Wat als je nu een specialist op het gebied van aluminium kan consulteren. Wat als je nou eenvoudig in een aluminium cursus in-company de verschillende aluminium legeringen leert kennen en het grote onderscheid tussen al die verschillende legeringen kan maken. Zodat je redelijk eenvoudig naar de juiste groep kunt en er ook nog eens een gevoel bij krijgt. Wat als dit je maar 2 dagen investering kost en je van heel veel buikpijn af bent.

Wat krijg je? 

Met deze kennis wordt je werk leuker, worden jouw producten een succes  krijg je leuker werk, krijg je aanzien in de organisatie en loopt het allemaal veel makkelijker. Wie weet krijg jij nu juist de projecten waar je slim en licht kan bouwen doordat je aluminium optimaal kan toepassen. Laat een ander maar die simpele opvulblokjes en brackets in de zoveelste uitvoering bedenken en uitwerken. Jij wil je kunnen gaan richten op de producten die er toe doen, die jou bedrijf uniek maken. Dit komt binnen bereik met een aluminium cursus, een investering van 2 á 3 dagen..

Wat is het resultaat van de aluminium cursus?

Het resultaat is dat je voor de meeste aluminium materiaalkeuze zelf de efficiëntste aluminium kwaliteit kan selecteren. Je leert de juiste actuele geldende aanduiding. Inkoop blij, geen moeilijke vragen, sneller en efficiënter werken, projecten worden binnen de tijd gehaald en de efficiency van de hele afdeling gaat omhoog. Bovendien krijg jij en de andere deelnemers van de cursus betere skills, mocht je nog eens naar een andere werkplek gaan, kun jij jezelf beter verkopen en een mooie track-record laten zien van de producten die jij ontwikkeld hebt.

Bovendien een goed aluminium ontwerp maakt de wereld mooier en schoner!

Neem contact op voor een in-company cursus en bespreek de mogelijkheden, informeer ook gelijk je leidinggevende.

Neem contact op

6 + 8 =

Fred Molenaar
Accell NL

Een geweldige training van A tot Z. Juiste niveau, goede voorbeelden en toepassingen. Goed voorbereid op het type bedrijf.

Niek van Toor
Docent, Saxion

Ellen heeft voor ons, docenten van de opleiding werktuigbouwkunde van de hogeschool Saxion, een tweedaagse cursus gegeven over alle aspecten (materiaalkunde, ontwerpen en productie) van Aluminium. We hebben twee interessante en zeer plezierige dagen gehad.Ellen beschikt over een grote expertise op het gebied van aluminium en kan dat op een prettige en duidelijke manier overbrengen. Haar betrokkenheid bij het onderwijs, in combinatie met kennisoverdracht over aluminium, is groot.

Jan Schuurman
Senior Manufacturing Engineer & Purchase

Binnen VMI, als marktleider van onder andere bandenbouw machines ontstond er behoefte aan duidelijke informatievoorziening richting onze engineers over aluminium en al zijn verschijningsvormen en kwaliteiten.
Samen met Ellen is er een cursus op maat samengesteld van 5 sessies waarin zij de leiding had en deze heeft gepresenteerd op een uiterst duidelijke en prettige wijze. Daarnaast was haar kennis van Aluminium een welkome aanvulling binnen VMI en houden we contact. We kunnen terugkijken op een prettige samenwerking, ook bij het tot stand komen van praktisch bruikbare documenten.

Avatar
Jenci Soetaert
E-Max Profiles

Beste Ellen,

Eerst en vooral bedankt voor de goede uitéénzettingen!

Voor het overgrote deel heb ik alleen maar positieve commentaren.
Alles gebeurt in een gemoedelijke sfeer. Er is ruimte en tijd om extra vragen te stellen of ergens dieper op in te gaan. Heel veel didactisch materiaal ter beschikking en een heel interactieve manier van werken.

Misschien iets moeilijker te volgen voor anders-talingen, maar dat kunnen we niet echt onder noemer van kritiek plaats.

Mvg Jenci

Avatar
Polina Bultinck
Hydro
Avatar
Patrick Belt
TSG Group

De afgelopen 4 weken hebben we op een leuke en leerzame manier opnieuw kennis mogen maken met aluminium, zijn toepassingen, zijn legeringen, de voor en nadelen, zijn corrosie bestendigheid, bewerkingsmethoden en ga zo maar door. Alles rondom aluminium kwam aan bod en werd op een interactieve en verhelderende manier uitgelegd.

De aluminium technologie training is een grote aanrader!

Avatar
Thomas van den Houdt
TSGgroup

Een leuke leerzame cursus waarbij al de aspecten van Aluminium aan bod komen. Leuke interactie met praktijk voorbeelden.

Avatar
koning
Accell

Cursus was informatief en goed van opzet

Avatar
Vincent Evers
E-MAX

Leerzame stof met een praktische uitleg!!

Avatar
Johanna van damme
E-max profiles Moorsele

Mooie opleiding met duidelijk didactisch materiaal.
Regelmatige vraagstelling zodat leerstof onthouden kan worden.
Quizmethode : heel aangename methode om te polsen of leerstof begrepen werd zonder hierbij in het schoolse systeem te vervallen.
Inhoud is eerder algemeen maar dit werd ook zo aangegeven. Het zou interessant zijn om iets meer in te zoemen op het extrusieproces zelf.

Avatar
Rémy Houben
Apt extrusion

De 2 daagse cursus was absoluut zinvol. Zowel voor de schoolverlater als voor werknemers die al een tijdje actief zijn in het aluminium gebeuren. Als engineer zou ik nog graag meer diepgang willen op mogelijke innovaties of ontwikkelingen voor de toekomst.

Avatar
Lore D'hert
Hydro Extrusion Lichtervelde