In company training or consultancy project

Dankzij het consult van Aluminium Metal Knowledge hebben wij in korte tijd veel geleerd over het materiaal aluminium en de mogelijkheden ervan. Ook haar uitgebreide netwerk was zeer waardevol voor ons.

Martijn Kuitert

Fuction Development Leader Male Grooming, Philips

Ellen heeft voor ons, docenten van de opleiding werktuigbouwkunde van de hogeschool Saxion, een tweedaagse cursus gegeven over alle aspecten (materiaalkunde, ontwerpen en productie) van Aluminium. We hebben twee interessante en zeer plezierige dagen gehad.Ellen beschikt over een grote expertise op het gebied van aluminium en kan dat op een prettige en duidelijke manier overbrengen. Haar betrokkenheid bij het onderwijs, in combinatie met kennisoverdracht over aluminium, is groot.

Niek van Toorn

Docent, Saxion

 

RTV Utrecht

Klik op de afbeelding om de video te bekijken.

Philips lamp – Consultancy traject

Philips gaat bij productontwikkeling gefundeerd te werk. Voordat een product op de markt komt is het op allerlei manieren bekeken. Op haalbaarheid, ontwerp, vervaardiging, prijs, klantbehoefte, maar ook produceerbaarheid. Omdat de klant steeds meer eisen stelt aan kwaliteit, uitstraling etc. en de “time to market” steeds korter is schakelt Philips indien gewenst expertise van buiten het bedrijf in om zo optimaal mogelijk te ontwikkelen. Daarom kwam Philips naar Ellen Vaders met de vraag: “Kun je ons helpen om alle mogelijkheden die we hebben voor het produceren van dit concept zo efficiënt mogelijk te gaan bepalen?”.

Gezamenlijk hebben we alle mogelijkheden op een rij gezet en zijn de voor- en nadelen boven tafel gekomen. Philips had ook zelf dit traject kunnen lopen, maar zoals de Senior Designer de heer Tiekink aangaf: “Dan hadden we minstens 10 bedrijven langs moeten gaan, overal de informatie moeten verzamelen en nu konden we via een onafhankelijk aanspreekpunt alle opties op een rij zetten in een minimum aan tijd.”

Resultaat

Op basis van dit consult, dat gedurende 2 maanden met 1 dag per week heeft gelopen, is snel en doeltreffend een keus gemaakt  voor het meest geschikte proces om het design te gaan produceren en te bepalen hoe het ontwerp er in de praktijk eruit zou komen te zien. Na dit consult was de basis voor de realisatie gelegd en zijn vervolgens, weer intern bij Philips, de componenten voor de samenstelling bepaald.

Dit consult heeft de aluminium industrie opgeleverd dat er weer op een goede en mooie manier aluminium producten in Europa wordt geproduceerd en toegepast.