Hardcopy: Aluminium & zijn legeringen met toegift

Wil jij aluminium kennis?

Wil je uitgebreidere informatie over aluminium, is het e-book je te kort of wil je fysiek iets in handen hebben? Dan is dit boek iets voor jou.

Waar het boek over gaat

In dit boek komen de aluminium legeringen aan bod. Het systeem en de verschillende legeringen wordt uit een gezet. De toestanden worden besproken. Er is los aandacht voor extrusie legeringen, gietlegeringen, legeringen om te verspanen maar ook de 7000-legeringen. Te veel om allemaal op te noemen eigenlijk.

Als toegift wordt het onderwerp corrosie en oppervlakte behandelingen vanuit meerdere kanten belicht.

Waarom dit boek?

Vanuit reacties op het e-book kreeg ik de vraag, kan ik het ook op papier krijgen? Of is er nog meer?

Concreet en “to the point” praktisch toepasbaar zodat je er gelijk mee aan de slag kunt.
Een van de reacties die ik ontving: “Bedankt voor de waardevolle tips over de behandeling van aluminium. Met name door een te snelle aanpak bij het bewerken van aluminium plaatwerk ben ik de boot ingegaan. En als ik gewoon even je boek had aangevraagd en gelezen, had ik dit kunnen vermijden.”

Dus fouten voorkomen en samen werken aan een mooiere schonere wereld met aluminium.

Wat krijg je:

Het boek bestaat uit een uitgebreide verzameling van artikelen die eerder gepubliceerd zijn. Deze zijn samengevoegd vanuit een logische opbouw zodat je steeds een beetje dieper in de materie kan duiken.

Het boek bestaat uit circa 70 pagina’s
De Bonus: Deze bestaat uit een zestal artikelen over corrosie en oppervlakte behandelingen.

Avatar
llza Keeman

Prettig uitgelegd Ellen. Altijd fijn om weer even de basis op een rijtje voorgeschoteld te krijgen. Ben benieuwd naar het volgende lesmateriaal!

Joep Trappenburg

De kijker krijgt inzicht in de verschillende hoofdgroepen aluminium legeringen en hun concrete toepassingen. De mogelijkheden om de sterkte van aluminium te verhogen worden besproken. Een bewuste legeringskeuze en heldere afspraken met de fabrikant helpen problemen te voorkomen. De cursus verschaft inzicht en overzicht.

Over Ellen Vaders

Mijn naam is Ellen Vaders. Op mijn 15-de kwam ik in aanraking met de gerekristalliseerde metaalstructuur van aluminium. Het materiaalkundig-lab van mijn vader was de plek waar ik het materiaal via röntgen en zelfs door de microscoop nauwkeurig kon bekijken.

Vanwege mijn praktische en technische kwaliteiten koos ik voor de HBO opleiding, Fijnmechanische Techniek te Hilversum. Als engineer, physical designer, ben ik gaan werken op de mechanische afdeling bij een high-tech bedrijf.  Hier heb ik het ontwerpvak toegepast en veel geleerd.

Na een aantal jaren van ontwerpen met 3D CAD en ben ik geswitcht naar het Aluminium Kenniscentrum, het Aluminium Centrum. Begin 2013 ben ik op basis van vraag mijn bedrijf begonnen. Ondertussen werk ik 18 jaar in de aluminium branche. Als vrouw in de techniek kan ik mij snel inleven in de problematiek en mensen handvatten geven om aluminium nog beter te leren kennen èn toe te passen.