Onderweg naar vakantie zit ik mij weer te verbazen over de hoeveelheid vrachtwagens op de weg, zelfs in deze periode. En als ik dan opzij kijk om te zien of het een aluminium vrachtwagen is wordt ik 9 van de 10 keer teleurgesteld.
Aluminium heeft in de transport zijn positie toch allang ingenomen zou je zeggen…. Ondanks dat er al heel veel aluminium op de weg wordt toegepast zijn 9 van de tien vrachtwagen niet van aluminium. Daar zit nog maar een zeer beperkte hoeveelheid aluminium in verwerkt.

Degene die in de sector wel met aluminium rijden weten dat er geld mee te verdienen is. Ten aanzien van bijvoorbeeld corrosie en gewicht, dus hetzij brandstof besparing hetzij meer kilogrammen lading, of voor de bouwers een hogere marge door een product met een hoge toegevoegde waarde.

beelen vrachtwagen Volgens sommige bronnen: “fuel economy increases as much as 8% per vehicle for every 10% weight reduction. No other material in the world will give you the combination of high strength, low weight and recyclability that aluminum provides to achieve these benefits.” ***

Aluminium, HET recyclemateriaal, met nog steeds een enorme potentie in de transport. Moet alles van aluminium? Nee, een dekzeil van aluminium zonder specifieke reden is onbenullig. Als we nou eerst gaan toepassen waar het sterk is, de kansen die er liggen benutten, en daarna weer verder met verfijnen en optimaliseren. De wereld om ons heen vereist steeds meer efficiency, voor optimaal ontwerp is een combinatie van materialen nodig. Dat is waar we naar toe op weg zijn.
Voorlopig is er in transport nog enorm veel te winnen met toepassing van aluminium, stap je voor stapje zijn we op weg.
(*** bron) & andere interessante bron: link

Op de hoogte blijven van mogelijkheden met aluminium?
Meld je aan.

Opt In Image
Meer leren over aluminium legeringen?

Vul hieronder je naam en e-mailadres in en je ontvangt direct het e-book over aluminium legeringen.